2011. április 26., kedd

Vian, Boris: Szívtépő - Jelenlegi ára: 2 125 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! SzívtépőA könyv listaára: 2500 Ft. Leírás:
Egy csődört - mivel félrelépett - keresztre feszítenek a parasztok a piacon öregvásár van, vénemberekre és -asszonyokra lehet licitálni a kecskék autóstoppolnak a plébános profi bokszmérkőzést ír ki a sekrestyéssel - ilyen és hasonló sztorik tucatjait tartalmazza Vian regénye. Aki csak egy kicsit is felületesen olvassa, úgy vélheti, szürrealista (netán dadaista) groteszkről, abszurdról van szó. Talán csak a tréfák, gegek, jelenetek és párbeszédek kegyetlensége, nem ritkán elidegenítő, néha egyenesen szadisztikus felhangjai ejthetik zavarba. Szó sincs felhőtlen szórakozásról, üde játékosságról, művészi arabeszkekről, viani ornamentikáról. Ráadásul a műnek nagyon is van cselekménye, regényszerű felépítése és kompozíciója, szereplőgárdája és igen határozottan jellemzett helyszíne. Egy világvégi francia faluba pszichiáter érkezik, és - véletlenül - első útja egy olyan házba vezeti, ahol egy asszony vajúdik. A pszichiáter, Holtottó segít - amennyire tud - a hármas szülésnél, azután valahogy - az apa meghívására - beköltözik a házba, részt vesz annak mindennapjaiban, rövidesen nemcsak a család, de a falu életének is elmaradhatatlan szereplője, egyben nézője és kommentátora lesz. A regény - első szinten legalábbis - a francia falusi próza, nem utolsósorban Martin du Gard Vén Európájának fantasztikus dimenziókba emelt, rémisztően kegyetlen persziflázsa. Egyúttal persziflázsa annak is, amelynek objektív ábrázolására ez a falusi próza vállalkozott: a mély francia életnek, a vidéki, paraszti világnak, az ahhoz kapcsolódó realista ábrázolásmódnak. És - végül - az emberi szituációnak, az autentikus létnek is - az egzisztencialista regénynél mélyebb és metafizikusabb - szatírája. Kitűnő, irodalomtörténetileg is alapvető fontosságú regény, ám csak gyakorlott olvasóknak érdemes ajánlani. Ezúttal javított kiadásban jelenik meg, amely címül az eredeti francia cím tükörfordítását kapta. A regényt Takács M. Józsefnek a szerzőt és írásművészetét bemutató elő-, illetve a regényt elemző utószava kíséri. ISBN: 978-963-7448-80-5A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 125 Ft

Az aukció vége: 2011-04-29 08:56
. Vian, Boris: Szívtépő - Jelenlegi ára: 2 125 Ft

Fontos